Herziene toegangsprijs voor de lezing op 11 april over meekrap.

Registraties zijn gesloten

De lezing over de geschiedenis van de meekrap is te interessant om hem te missen. Daarom heeft het museum besloten de toegangsprijs te verlagen. Voor € 10,00 kunt u de lezing en rondgeleid worden over de tentoonstelling Verrassend rood, over meekrap en meer. Met museumkaart, Rotterdampas of als vriend kost de lezing 7,50. Daar krijgt u ook nog twee keer koffie of thee met lekkers voor.

Meekrap is een plant die je niet vaak meer tegenkomt, maar in de 17e, 18e en deels 19e eeuw was dit een belangrijk gewas voor de Hoeksche Waard. Ook in Zeeland werd dit gewas in die periode veel geteeld. Mevrouw Anita de Munnik, voorzitter van Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor, weet veel over meekrap. Tijdens de lezing op neemt zij je mee in de geschiedenis van deze plant. Hoe werd deze plant geteeld en wat werd er mee gedaan, hoe ging de verwerking in de meestoof en wat er in de handel omging.

Na de lezing is het mogelijk onder leiding van een gids van Museum Hoeksche Waard de tentoonstelling ‘Verrassend rood, over meekrap’ in boerderij Oost-Leeuwenstein te bezoeken.

Informatie

De lezing vindt plaats op donderdag 11 april om 14.00 in 't Hof van Assendelft in Heinenoord. Inloop is vanaf 13.30 en zowel voor als na de lezing is er koffie/thee met lekkers.

Kosten voor deze lezing: De middag kost € 10,00. Met museumkaart, Rotterdampas en als vriend kost deelname € 7,50

Betaling aan de kassa van het Museum.Datum & Tijd
donderdag
11 april 2024
13:30 16:00 Europe/Amsterdam
Locatie

Museum Hoeksche Waard, Hof van Assendelft

Hofweg 13
3274 BK Heinenoord
Nederland
+31 186 601 535
Info@museumhw.nl
Krijg het adres
Organisator

Museum Hoeksche Waard

+31 186 601 535
info@museumhw.nl
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.